Acasă Revista Presei

Eu nu sunt speriat de rock, ci de ritmul buletinelor de ştiri | INTERVIU

491
Constantin Necula

Preotul Constantin Necula, unul dintre duhovnicii pe val pentru noua generaţie de tineri, care a devenit un model de ierarh în pas cu vremurile, vorbeşte pe adevarul.ro despre capcanele lumii postmoderne în care trăim, subliniind că am ajuns să propunem „hashtagul în locul crucii“.

E născut la Braşov, trăieşte la Sibiu, vine frecvent în Capitală. Îndrăgostit iremediabil de slova cărţilor, profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, părintele Constantin Necula e un adevărat erudit: a scris numeroase studii şi cărţi, susţine conferinţe în ţară şi în străinătate despre copiii maltrataţi, despre problema drogurilor, despre toate pericolele care ne ameninţă în ziua de azi.

” …. Era (Sibiul n.r.) oraşul Teologiei. Am vrut să fac teologie, m-am pregătit un an, după Armată şi apoi am intrat. A fost un an rodnic, am descoperit cea mai interesată metodă de cunoaştere a lui Dumnezeu: prin lectură şi muncă intelectuală. Nu eu am ales Sibiul, ci Sibiul, universitar şi bisericesc, mi-a făcut onoarea de a-l locui cu folos. Cu dor de Braşov, o vreme, atent mereu să nu îmi fac vatra de ruşine. Azi mi-e sufletul legat de Sibiu, indisolubil. Nu doar prezenţa soţiei şi copiilor îmi fac Sibiul casă, ci şi tot ce alcătuieşte viaţa mea în cetate…”

„Am fost ateu convins, cât de convins poate fi un ateu, iar momentul înţelegerii prezenţei lui Dumnezeu în lume a coincis cu descoperirea unei fericiri de neînlocuit: dragostea lui Hristos.”

CITEŞTE INTERVIUL PE ADEVĂRUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.