Acasă Nova TV

Bărbat din Târnava, cercetat penal pentru fals în declarații

1156

Un bărbat din Târnava este cercetat penal de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, după ce, în continuarea cercetărilor efectuate privind săvârșirea de către un sibian a unor infracțiuni la regimul rutier, s-a constatat că acesta a declarat necorespunzător adevărul în vederea producerii unei consecințe juridice pentru sine.

În fapt, în data de 5 martie 2017, un sibian a fost oprit pentru control în trafic în municipiul Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul pe care îl conducea era radiat din circulație din data de 16.09.2016, iar numărul de înmatriculare este în fapt atribuit unui alt autoturism. În consecință, la data respectivă, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

,,În continuarea activităților specifice desfășurate în acest dosar penal, în data de 30 aprilie, în baza corespondenței purtate cu Instituția Prefectului – județul Sibiu, polițiștii rutieri au constatat faptul că un bărbat domiciliat în satul Târnava, în data de 16.09.2016 a declarat necorespunzător adevărul în vederea producerii unei consecințe juridice pentru sine, radiind din circulație autoturismul condus de sibian. În fapt, bărbatul din Târnava a declarat pe propria răspundere pierderea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, a certificatului de înmatriculare și a cărții de identitate aparținând autoturismului anterior menționat, solicitând în data de 16.09.2016  radierea acestuia din baza de date naționala.

Anterior acestei solicitări, respectiv în luna septembrie 2015, bărbatul din Târnava a vândut autoturismul sibianului, ocazie cu care i-a predat, în original, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare, asigurarea de răspundere civilă auto în caz de pagube produse terților și plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparținând autoturismului. După radierea autoturismului, din data de 20.09.2016 și până în prezent, numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autovehicul. Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații (art. 326 cod penal)” se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Foto: arhivă

Banner EximTur