Acasă Sibiu

Limităm accesul pe munte? | Alpinistul Adrian Vălean cere educație și nu interzicere

88
DISTRIBUIȚI

Alpinistul Adrian Vălean ia atitudine public față de inițiativa parlamentarului PSD Dan Manoliu care cere limitarea accesului pe munte, urmare a tragediei din Retezat, atrăgând atenția că România ar putea deveni ”prima tara din Europa în care accesul pe munte va putea fi oprit”.

Pentru a intelege riscurile pe care le-ar putea genera o astfel de inițiativă, alpinistul sibian a lansat petiția online ”Educatie corecta nu interzicere pe munte!”.

Petiția a fost creată după ce senatorul Dan Manoliu a anunțat în plenul Parlamentului că dorește să modifice legislația astfel încat persoanele care nu respectă avertismentele salvatorilor montani să ”fi pasibile de amendă”, măsura fiind considerată ”instrument de prevenție”.

”Nu doar ca aceasta initiativa ingradeste o libertate elementara: cea de libera circulatie , dar e o masura ilogica care nici macar nu se poate pune in practica”, spune Adrian Vălean în petiție lansată.

Inițiatorul petiției este de părere că România are nevoie de ”o lege a muntelui”, însă una care să ”faciliteze educatia si sa clarifice responsabilitatile”.

Foto: facebook.com/adrian.valean.37

Petitia poate fi consultată și semnată AICI!

Banner EximTur