Acasă Revista Presei

Salvează Ultimele Păduri Virgine | Activiștii au blocat camioanele pe Transfăgărășan

192
DISTRIBUIȚI

În jur de 30 de activişti de mediu Agent Green, printre care se numără oameni de ştiiinţă şi alpinişti profesionişti, au blocat, vineri, pe Transfăgărăşan camioanele încărcate cu arbori din Munţii Făgăraş, scrie Turnul Sfatului.

Ei cer o anchetă oficială privind distrugerea pădurilor din zona Vidraru.

Protestatarii trag un semnal de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic naţional.

Ei au ocupat arborii cu corturi speciale şi au afişat bannere cu mesajul ”Salvaţi Ultimele Păduri Virgine” în limbile română şi engleză.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că ştie despre protestul activiştilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ştiu de protest. Am înţeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile”, a declarat Adriana Petcu.

Conform Mediafax, Poliția face cercetări cu privire la transporturile din zonă, după ce s-a primit un apel pe 112.

Agent Green blochează camioanele cu lemne din munții FăgărașProtestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine 30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști blochează în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national. Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

Posted by Agent Green on 10 Martie 2017

Banner EximTur