Acasă Revista Presei

Noua bancnotă de 50 Euro | În circulație de la începutul lunii Aprilie

918

În câteva săptămâni va intra în circulație noua bancnotă de 50 Euro, ceea ce reprezintă un nou pas al autorităților monetare europene în combaterea falsificărilor.

Bancnota, ce a fost prezentată oficial încă de anul trecut la sediul Băncii Central Europene, va fi pusă în circulație la nivel european, pe 4 aprilie.

Noile măsuri de securitate ale bancnotei vor face foarte dificilă falsificarea ei. La ora actuală bancnota de 50 Euro este cea mai falsificată dintre toate bancnotele europene.

Noua bancnota de 50 de euro include o fereastra-portret, element de siguranta inovator utilizat pentru prima data in cazul bancnotei de 20 euro din seria „Europa”. Atunci cand bancnota este indreptata spre o sursa de lumina, o fereastra transparenta din apropierea marginii superioare a hologramei reda portretul Europei, personaj din mitologia greaca, care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei.

Acelasi portret apare si in filigran. Aversul bancnotei include un „numar verde-smarald”, respectiv un numar stralucitor care, la inclinarea bancnotei, isi schimba culoarea din verde-smarald in albastru-inchis si creeaza un efect luminos care se deplaseaza in sus si in jos.

Aceste elemente de siguranta faciliteaza verificarea autenticitatii noii bancnote de 50 de euro prin utilizarea metodei „atinge, priveste, inclina”.

Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizată dintre toate cupiurile bancnotelor euro. Numărul bancnotelor de 50 de euro se ridică la peste 8 miliarde, reprezentând aproximativ 45% din totalul bancnotelor aflate în circulaţie.

Banner EximTur