Acasă Nova TV

Trei străzi noi în municipiul Mediaş | VEZI cum se vor numi

1196

Trei străzi recent apărute în municipiul de pe Târnava Mare vor primi la sfârşitul acestei luni nume.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna februarie, figurează un număr de trei proiecte de hotărâre în acest sens. Prima dintre aceste străzi se află în zona Moşnei şi are o lungime de circa 102 metri liniari. Propunerea de atribuire a numelui este de Strada Orizont. Atribuirea acestei denumiri se justifică, în bună măsură, prin împrejurarea că terenul  ocupat de stradă este integral în proprietate privată, astfel că opţiunea cetăţenilor rezidenţi pe strada respectivă pentru această denumire trebuie considerată ca fiind îndreptăţită şi prioritară.

Cea de-a doua stradă nouă are o lungime de aproape 600 metri liniari şi este situată în zona străzii Stadionului la fostele sere ale municipiului. Numele propus pentru aceasta este de Strada Foişorului. Şi în acest caz terenul  ocupat de stradă este integral în proprietate privată, iar opţiunea celor care locuiesc acolo trebuie considerată ca fiind îndreptăţită şi prioritară.

Cea de-a treia stradă nouă este situată în cartierul Moşnei în zona Angărul de Sus. Structura stradală deserveşte un număr de cinci parcele, are o lungime de aproape 80 metri liniari, iar accesul pe aceasta se face din strada Angărul de Sus. Propunerea de nume care va fi luată în discuţie de către aleşii locali este de Strada Salcâmilor.

Şedinţa ordinară în care vor fi aprobate numele celor trei străzi noi va avea loc în data de 21 februarie de la ora 14:00 la sediul Primăriei Mediaş.

Banner EximTur