Acasă Nova TV

Suspecți de rujeolă la Mediaș, Târnava & Copșa Mică | 12 la nivelul județului Sibiu

847

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu anunță apariția a șase noi suspiciuni de rujeolă în rândul copiilor nevaccinați din județul Sibiu.

Ultimele șase cazuri au fost înregistrate de vineri până luni, în total fiind 12 persoane sub monitorizare medicală, dintre care majoritatea copii nevaccinați, care așteaptă rezultatele analizelor de laborator, scrie stiridesibiu.ro.

Majoritatea cazurilor de suspiciuni de rujeoloă au fost semnalate de medicii de familie la copii nevaccinați.

După confirmarea celor 5 cazuri de rujeolă comunicate, au mai apărut în județul Sibiu alte 12 suspiciuni, la copii cu vârsta cuprinsă între o luna și 18 ani și un adult de 24 de ani, a precizat Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Potrivit statisticilor DSP, suspiciunile de rujeolă au fost înregistrate la copii din Mediaș (4 cazuri), Târnava (5 cazuri), Copșa Mică (2 cazuri) și Săliște (1 caz).

Vaccinarea se efectuează la medicul de familie, vaccinul fiind gratuit și oferit de Ministerul Sănătății. Conform DSP, stocul de vaccin ROR este suficient în județul Sibiu, atât pentru vaccinările suplimentare, cât și pentru cele la termen.

Foto Arhivă

Banner EximTur