Acasă Revista Presei

Noua taxă de mediu | Tarife de acces diferențiate în funcție de gradul de poluare

1347
Recuperare Taxa Auto Modelul de cerere

Ministerul mediului va introduce o nouă formă a taxei auto care are la bază tarife diferențiate de acces în interiorul localităților în funcție de gradul de poluare a autovehiculelor, anunță Digi24.

În locul timbrului de mediu se va introduce o taxă de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz, potrivit Profit.ro. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România.

Valoarea taxei va fi stabilită în funcție de normele de poluare Euro, emisiile de noxe, dar și de carburantul folosit.

… este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul …” au arătat sursele autorizate, la solicitarea Profit.ro.

În Germania, pentru mașini este eliberată o vignetă care permite sau nu accesul în orașe. Limita de acces este Euro 4, mașinile sub acest nivel nu au dreptul să circule pe teritoriul marilor orașe. Există stickere cu trei culori, verde, galben, roșu, singurele care au acces pretutindeni fiind cele verzi.

Citește mai mult pe Digi24

Banner EximTur