Acasă Nova TV

Amendamentele pentru județul Sibiu |Senatorul Viorel Arcaș răspunde criticilor

1244

Senatorul Viorel Arcaș a luat poziție în chestiunea amendamentelor la bugetul național care vizau municipiul Mediaș dar și alte proiecte ale județului Sibiu.

Într-o postare pe contul său din rețeaua de socializare Facebook, acesta explică punctual motivul respingerii amendamentului pentru centura Mediașului și spune că este o probabilitate mare ca anul acesta să înceapă construcția de locuințe ANL la Mediaș.

Informația apărută în presă despre respingerea amendamentelor privitoare la suplimentarea fondurilor pentru centură, bazin de înot si locuințele ANL din Mediaș este o campanie de dezinformare a cetățenilor care, efectiv, nu au timp să se documenteze.

Așadar, foarte pe scurt:
Amendamentul referitor la centură a fost respins fiindcă nu avea nicio baza legală. Alocarea fondurilor nu se poate face fără documentație tehnică și fără să existe un studiu de fezabilitate. Guvernul Cioloş a refuzat să semneze atribuirea studiului de fezabilitate pentru centura (noiembrie 2015), iar apoi a anulat licitația (iunie 2016).

Legat de restul amendamentelor, alocarea se face de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale în funcție de ordinea în care s-au depus proiectele.  Pentru locuințele ANL exista documentația depusă la Minister de vechea administrație locala, fiind stabilita și locația, cu probabilitate mare de a începe construcția locuințelor în anul 2017. Doresc să precizez faptul că, Bugetul României pentru anul 2017 a fost construit cu respectatea tuturor prevederilor legale în domeniu, asigurând realizarea masurilor cuprinse în „Programul de guvernare PSD-ALDE”.

P.S: Colegii din PNL care au depus amendamentele nici măcar nu s-au prezentat la Comisiile reunite de Buget Finante să le susțină, dând impresia ca a fost doar o acțiune de imagine.

Banner EximTur