Acasă Sibiu

Vineri se sfințește Biserica de Gheață de la Bâlea Lac

193

Un sobor de preoţi de la mai multe culte creștine va sfinţi vineri, 27 ianuarie, la ora 12:00, singura biserică de gheaţă din România.

Biserica va fi sfinţită de preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi ai Bisericii Evanghelice, Greco-Catolice şi Romano-Catolice.

„Biserica de Gheaţă este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, de zece ani, pentru toţi credincioşii care îşi doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Înainte de începerea construcţiei, câţiva preoţi au sfinţit apa Lacului Bâlea.

biserica gheata1

Pentru ridicarea bisericii inedite meşterii au folosit aceeaşi tehnică de construire ca şi în cazul hotelului de gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheaţă de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Biserica de Gheaţă a devenit un obiectiv turistic foarte atractiv, fiind vizitat in fiecare an de mii de turisti din tara si din strainatate.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here