Acasă Sibiu

54 agenți de poliție încadrați din sursă externă au depus jurământul | Galerie foto

954

54 agenți de poliție încadrați din sursă externă au depus jurământul.

 Cei 54 de agenţi de poliţie care au promovat examenele de încadrare din sursă externă organizate de Inspectoratul General al Poliției Române la finalul anului 2016, au avut parte astăzi, 19 ianuarie, de un moment încărcat de emoţie şi solemnitate, respectiv depunerea Jurământului de Credinţă.

,,În prezența conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a Prefectului Județului Sibiu și a numeroși invitați, cei 54 de polițiști proaspăt încadrați au rostit la unison <<Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!>>.

La festivitate au participat și familiile agenților de poliție, vădit emoționate de însemnătatea momentului. Din cei 54 de agenți de poliție, 50 sunt încadrați la Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, 2 la Centrul Chinologic Sibiu și 2 la Poliția Autostrăzi. Începând din 6 februarie, timp de 13 săptămâni, agenții de poliție vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă.După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acel moment vor avea şi dreptul folosirii armamentului din dotare” a explicat Subcomisarul Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Foto: IPJ Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here