Acasă Nova TV

Urmărit internațional prins la Șeica Mare | Tâlhărea bătrâni în Finlanda

1697

La sfârșitul săptămânii trecute, în baza datelor și informaţiilor obținute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri și Poliției Orașului Copșa Mică au desfășurat o acțiune în localitatea Șeica Mare în urma căreia s-a reușit depistarea și reținerea unui bărbat urmărit internațional.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Șeica Mare, este urmărit internațional de autoritățile judiciare din Finlanda care, în data de 03.11.2016, au emis pe numele său mandat european de arestare.

,,Din cuprinsul mandatului reiese că bărbatul, în data de 18.12.2015, împreună cu alte persoane, ar fi pătruns prin efracție într-un apartament privat în care locuia o persoană vârstnică (80 de ani), de unde, prin folosirea violenței, ar fi încercat să sustragă bunuri mobile; în aceeași zi, 18.12.2015 și alături de aceleași persoane, ar fi pătruns pe ușa descuiată a unei locuințe, ar fi imobilizat victima (în vârstă de 80 de ani) și ar fi furat bunuri mobile (lănțișor și cercei din aur și un ceas); în data de 19.12.2015, ar fi pătruns prin efracție în locuința unei persoane de 77 de ani și, după ce au imobilizat-o, ar fi sustras 70 de euro, două brățări din aur, autoturismul din garaj, precum și talonul auto. Aceste fapte sunt incriminate ca infracțiuni de tâlhărie agravată de legea penală finlandeză.

Persoana solicitată a fost prezentată în data de 11.11.2016  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind emisă ordonanță de reţinere pentru 24 ore. În aceeași zi, aceasta  a fost prezentat Curții de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, fiind emis în acest sens mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile” se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Persoana reţinută a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  I.P.J. Sibiu.

Foto: arhivă

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here