Acasă Revista Presei

GovITHub a postat prima mostră a viitoarei cărți electronice de identitate

335

GovITHub, programul guvernamental prin care specialisti IT dezvolta proiecte pentru administratia publica a postat pe Facebook prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate.

Autoritatile pregatesc de ceva timp introducerea unor noi documente de identitate pentru cetateni, astfel ca actele folosite in prezent vor fi inlocuite.

Prima mostra a viitoarei carti electronice de identitate e in testarea bursierilor #GovITHub! Spoiler alert: e de dimensiunea unui card bancar!” scrie GovITHub.

Principalul scop al introducerii noilor documente de identitate este combaterea falsificarii acestor acte si a furtului de identitate, asa cum a declarat Gina-Laura Cusa, directorul DEPABD pentru avocat.net:

„… scopul emiterii noilor documente de identitate este punerea in circulatie a unor acte de identitate care sa ofere garantii suplimentare de securitate, in vederea combaterii falsului si furtului privind identitatea, care a devenit un fenomen cu consecinte deosebit de grave, atat pentru cetateni, cat si pentru persoanele juridice de drept public si privat din toate statele membre ale Uniunii Europene„.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here