Acasă Revista Presei

Pistă cu probleme la Târgu Mureș | Cursele Wizz Air se mută la Cluj

969
Compania Wizz Air suspendă 3 curse de la Sibiu

Compania Wizz Air a decis, joi, să mute toate cursele aeriene de pe Aeroportul Internaţional Transilvania Târgu-Mureş pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj Napoca, pentru o perioadă de două săptămâni, din cauza unor probleme la pistă, anunță Digi 24.

Conform unui comunicat de presă remis de preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportul Internaţional Transilvania Târgu-Mureş, Peti Andras, „rezultatele expertizei tehnice asupra pistei de aterizare/decolare, care atestă că starea de degradare a îmbrăcămintei rutiere aeroportuare a înregistrat o îmbunătăţire în urma lucrărilor de întreţinere şi reparaţii efectuate. Capacitatea portantă determinată pe sectoare omogene utilizând valorile medii ale parametrilor de portanţă s-a păstrat în aceleaşi limite. Decizia companiei Wizz Air subliniază încă o dată nevoia imperativă a unei reparaţii capitale a pistei Aeroportului Internaţional Transilvania Târgu Mureş.

Peti Andras afirmă că a decis, împreună cu proprietarul aeroportului, Consiliul Judeţean Mureş, să se facă toate demersurile necesare pentru a se începe reparaţiile capitale. El precizează că autorităţile judeţene sunt dispuse să îşi asume această investiţie din fonduri proprii, având în vedere că, prin Master Planul de Transport, Aeroportul Internaţional Transilvania nu are posibilitatea să acceseze fonduri europene în scopul reparaţiilor capitale la pista de decolare/aterizare înainte de anul 2022.

Investiţiile necesare sunt estimate la 77 milioane de lei şi constau în reconstruirea pistei.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here