Acasă Revista Presei

Permisul auto numai celor care au absolvit cel puţin 11 clase

1257
proba nou la permisul de conducere 1024x776

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro.

Interdicţia eliberării carnetului de şofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră.

Conform Legii educaţiei naţionale, învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învăţământul gimnazial (4 ani) şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior (liceul). Obligaţia de a frecventa învăţământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul de şofer auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Restricţia va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care şoferii trecuţi de o anumită vârstă sunt obligaţi să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apţi să conducă un autovehicul.

Citeste mai mult pe news.ro

Banner EximTur

3 COMENTARII

 1. O masura…curioasa !
  Cu siguranta, cei care au gandit (oare?) aceasta lege (masura) vor reveni asupra ei.
  Avem o placere deosebita in a incurca…itele…

  • pai e buna sa stii ca multi is care au permisul si nu stiu sa citeasca, sau sa descifreze un banal panou (desen)!! pentru permisul auto chiar iti trebuie un minim de scoala, adica sa ai cat de cat habar de niste reguli.

   e o lege foarte buna, nu din punctul de vedere al accidentelor dar poate ii incurajeaza pe astia sa nu se mai lase de scoala ca e plin de analfabeti. „Cumetre, daca nu faci 11 clase si te lasi de scoala pe modelu lu` Salam, vezi ca n-o sa poti conduce BMW-ul!” cam asa suna aceasta noua lege.

   • Daca „nu stie sa citeste si sa scrie” se elimina din start. Ar trebui. La noi insa…nebanuite sunt…caile… O zi faina !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here