Acasă Nova TV

Două străzi noi la Mediaș | VEZI ce nume vor primi

1154

Două străzi noi din municipiul de pe Târnava Mare vor primi nume săptămâna viitoare.

Două dintre punctele înscrise pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Mediaș din luna noiembrie se referă la atribuirea denumirii unor străzi.

Prima dintre acestea este o structură stradală din cartierul Moșnei, unde accesul se face din strada Angărul de Sus. Noua structură stradală deservește cinci parcele, iar propunerea de nume este Strada Johann Adolf Haltrich. Acesta este fondatorul primului club de ciclism din Mediaș în anul 1894, constructor al singurului velodrom din oraș și membru fondator al Grupului vocal Octett.

Cea de-a doua este o structură stradală unde accesul se face de pe strada Gării.  Propunerea de nume este Strada Rora Mică, o denumire care se potrivește cu zona urbană în care se află parcela stradală. În același timp numele este potrivit și consistent cu restul toponimiei zonale (există strada Rora Mare, mai la nord și mai sus de aceasta).

Decizia în privința atribuirii celor două denumiri va fi luată de către aleșii locali în ședința ordinară programată la începutul săptămânii viitoare.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here