Acasă Revista Presei

Ordonanţă | Tariful RCA va fi înghețat șase luni

197

Tarifele la RCA vor fi înghețate șase luni, nu doar pentru transportatori, ci pentru toți posesorii de autovehicule.

Premierul Dacian Cioloș a confirmat că tarifele RCA vor fi înghețate timp de șase luni, la un preț de referință care va fi anunțat în cel mult 30 de zile, anunţă Digi 24. Prim-ministrul a precizat că ASF trebuie să vină în termen de 30 de zile cu un preț de referință, stabilit pe baza unui calcul al prețului mediu, care să fie valabil în următoarele șase luni.

Pentru a rezolva problema pe termen scurt și pentru a da timp instituțiilor responsabile să implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor și după consultări cu Consiliul Concurenței, vom veni în acest proiect de ordonanță și cu propunerea de a îngheța prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de șase luni. Pe baza ordonanței, în termen de 30 de zile, ASF va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pe următoarele șase luni, prețul de referință la nivelul căruia să fie înghețat nivelul prețului pe care îl vor plăti asiguratorii, în ideea ca în aceste șase luni să avem tot acest sistem de urmărire a prețurilor pus la punct, cu aceste calcule ale prețului de referință, care să fie făcute publice și care să constituie, într-adevăr, o referință pentru cei care fac asigurări, dar și pentru clienți”, a declarat premierul.

(…) Reprezentanții transportatorilor au cerut să fie păstrate și măsurile prevăzute în ordonanța de urgență pregătită de Guvern.

OUG prevede stabilirea unui preț de referință pentru tariful RCA, la care să se adauge sistemul bonus malus.

De asemenea, să fie posibilă utilizarea propriului RCA în cazul unui accident, nu cel al persoeni vinovate, iar mai apoi firmele de asigurare să se înțeleagă între ele.

În plus, să fie posibilă suspendarea contractului RCA dacă șoferul nu folosește mașina o anumită perioadă.

Citeşte mai mult pe Digi 24

Banner EximTur