Acasă Revista Presei

Ordonanţă | Cine-s bugetarii cu salariile tăiate de Guvern

791

Ordonanţa care trebuia să aibă ca scop ca scop corectarea inechităţilor de salarizare şi introducerea de bonusuri de performanţă pentru Educaţie şi Sănătate a dus la scăderea lefurilor pentru mii de angajaţi din învăţământ. Aceştia ameninţă cu proteste.

Nici nu a intrat bine în vigoare Ordonanţa care înlătura inechităţile salariale din sistemul bugetar, că mii de angajaţi din Educaţie au realizat că, de fapt, le-au scăzut lefurile cu sute de lei. Cei mai afectaţi sunt directorii de şcoli care pierd până la 800 de lei, dacă instituţia are mai puţin de 30 de clase, dar şi contabilii unităţilor şcolare şi secretarii.

Astfel, anul şcolar 2016-2017 ar putea începe cu o serie de proteste în toată ţara, ţinând cont că sindicaliştii din învăţământ sunt total nemulţumiţi de corecţiile aplicate în sistemul bugetar de salarizare care defavorizează mai multe categorii de angajaţi din Educaţie.

În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că majorările rezultate prin aplicarea corecţiilor sunt infime pentru cadrele didactice, cu sume cuprinse între 10-60 de lei. Ne exprimăm profunda şi justificata nemulţumire pentru actuala stare de fapt, prin care constatăm că Guvernul Cioloş este un demn continuator al Guvernului Boc. Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este una descalificantă pentru un executiv care se pretinde european„, a declarat liderul ASI Suceava, Giani Leonte.

La rândul lui, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, susţine că la negocierile pe tema ordonanţei salarizării li s-a promis că niciun salariu din educaţie nu va scădea. „Diminuările salariale sunt, în medie, de 400 de lei de persoană, iar în situaţia aceasta sunt aproximativ 2.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ preuniversitar. Directorul pierde în jur de 780 de lei la salariu, dispare indemnizaţia de conducere pentru secretar şi pentru contabilă”, a explicat sindicalistul Marius Nistor.

Citeste mai mult pe Adevarul

Banner EximTur