Acasă Revista Presei

Control la Sibiu | Indemnizaţia de 35 000 euro pentru creşterea copilului suspendată

838

Plata indemnizaţiei de 35.000 de euro acordată lunar pentru creşterea copilului a fost suspendată în urma unui control al Ministerului Muncii, anunţă Digi 24.

Aceasta era încasată de către un bărbat din judeţul Sibiu, care ridica lunar aproape 160.000 de lei de la stat.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a solicitat ANAF să facă verificări privind cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de 35.000 de euro, beneficiar fiind o persoană din Sibiu. Pe durata verificărilor, plata acestei indemnizaţii este suspendată.

ANPIS a cerut ANAF sa facă verificări în cazul beneficiarului celei mai mari indemnizaţii de creştere a copilului, pentru a se stabili dacă acordarea acesteia este legală, au declarat pentru News,ro reprezentanţii ANPIS, care au precizat că, până la finalizarea cercetărilor plata nu va mai fi făcută. Conform reprezentanţilor ANPIS, aceste verifciări erau necesare având în vedere nivelul indemnizaţiei primite, iar dacă ANAF va stabili că toate documentele sunt în legalitate şi că aceasta este indemnizaţia cuvenită, atunci beneficiarul va primi retroactiv sumele care au fost blocate.

Datele instituţiei, publicate luni, arată că cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea şi îngrijirea copilului încasată în prezent de un părinte se ridică la 159.084 de lei pe lună şi revine unei persoane care a realizat un venit mediu lunar de 187.158 de lei ca membru asociat sau persoană fizică autorizată să desfăşoare o activitate independentă, potrivit datelor publicate luni de către Ministerul Muncii.

Citeste mai mult pe Adevarul

Liciniu Lupu si Alexandra
Liciniu Lupu, beneficiarul indemnizaţiei de 35.000 de euro şi soţia sa, Alexandra Petria Lupu. FOTO Facebook/ Liciniu Lupu

Potrivit informaţiilor obţinte de presa locală din Sibiu, Liciniu Lupu este antreprenor local cu afaceri în domeniul agriculturii. Printre cele mai importante afaceri desfăşurate de Lupu se numără o plantaţie de afine pe care o exploatează în zona Făgăraş. Soţia beneficiarului, Alexandra Petria Lupu, este medic la Spitalul din Sibiu.

Banner EximTur