Acasă Nova TV

Spor de 15% și supliment de concediu pentru angajații Primăriei, Serviciilor și Direcțiilor

1382

Consilierii locali medieșeni au aprobat ieri Regulamentul de acordare a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă şi a concediului de odihnă suplimentar pentru personalul din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Mediaş şi din direcţiile şi serviciile publice înfiinţate prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal Mediaş.

Sporul, cuantum de 15% din salariul de bază, se va aplica începând cu anul 2017

Compartimentele de specialitate din cadrul primăriei și sindicatul salariaților au elaborat un regulament în baza căruia angajații vor beneficia de un spor de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă de până la 15% din salariul de bază și un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile lucrătoare anual.

Conform rapoartelor elaborate de medicina muncii în ultimii ani, personalul din cadrul Primăriei Mediaș este expus la boli cardio-vasculare, diabet zaharat, boală varicoasă, are nevoie de corecții optice datorită suprasolicitării vizuale și este expus la spondiloză.

Sporul la salariu și suplimentul la concediul de odihnă va fi acordat angajaților din Primăria Mediaș, Direcția Fiscală Locală, Unitatea de Asistență Medico-Socială, Poliția Locală, Serviciul Public de Ecologizare Mediaș și Direcția pentru Cultură. Sporul de 15% va fi acordat începând cu anul viitor, iar concediul suplimentar din acest an.

Banner EximTur