Acasă Sibiu

Noapte cu inundaţii | Zeci de locuinţe, subsoluri şi străzi au avut de suferit în judeţ

1826

Zeci de locuinţe, subsoluri şi străzi au avut de suferit în judeţ în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În data de 17.07.2016, începând cu ora 00:07, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu a fost solicitat să intervină pentru evacuarea apei ca urmare a cantităţilor de precipitaţii căzute într-un timp scurt în municipiul Sibiu (pe străzile Carpenului, Someşului, Calea Cisnădiei, Petru Poni, Salzburg, Rampa Ştefan cel Mare, Verzăriei, Rahovei şi Dimitrie Cantemir – la 6 locuinţe, 1 pivniţă şi 2 apartamente situate la demisol inundate şi o platformă industrială.

,,În toate aceste locaţii a intervenitDetaşamentul de Pompieri Sibiu cu 5 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 1 autocamion de intervenţie cu o motopompă transportabilă şi 24 subofiţeri + 1 ofiţer), în comuna Racoviţa (45 locuinţe inundate la care se intervine cu 1 autospecială cu apă şi spumă cu 4 subofiţeri din cadrul subunităţii de pompieri de la Avrig), în satul Scoreiu (2 locuinţe inundate la care intervine subunitatea de pompieri de la Avrig cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi 2 subofiţeri).

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Cristian a intervenit în comuna Cristian pentru evacuarea apei dintr-un subsol, SVSU Sadu a intervenit în comuna Sadu pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă, SVSU Cisnădie a intervenit în oraşul Cisnădie pentru evacuarea apei din 4 locuinţe şi SVSU Turnu Roşu a intervenit în sat Sebeşu de Jos pentru evacuarea apei din 2 gospodării. În comuna Racoviţa, SVSU Racoviţa intervine împreună subunitatea de pompieri de la Avrig, pentru evacuarea apei din cele 45 de locuinţe inundate. Totodată SC Apă Canal SA Sibiu, a intervenit în 15 locaţii din muncipiul Sibiu pentru evacuarea apei din subsolurile inundate” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Sibiu.

Foto: Facebook|ISU Sibiu

Banner EximTur