Acasă Sibiu

Medicii din județ cu sponsorizări de la companii Pharma | Medic din Mediaș in Top 3

1186

Medicul psihiatru Ana Ioana Secelean (șefa Centrului de sănătate mintală a Spitalului de Psihiatrie), medicul cardiolog Elena Antonela Călin (Spitalul municipal Mediaș) și dr. Radu Chicea (obstetrică ginecologie, directorul medical al Spitalului județean) sunt pe primele trei locuri în topul medicilor din județul Sibiu care, în 2015, au primit sponsorizări din partea companiilor farmaceutice sau a producătorilor de medicamente.

Dr. Ana Ioana Secelean a fost sponsorizată, în total, cu suma de 29,845 de lei, dr. Elena Călin, cu 23.232 de lei, iar dr. Radu Chicea a primit sponsorizări totale de 20.333 de lei, scrie Turnul Sfatului.

În total, în cursul lui 2015, companiile pharma au încheiat cu medicii din județul Sibiu (Sibiu, Mediaș, Cisnădie și Agnita) 470 de contracte de sponsorizare în bani și alte 232 de contracte de sponsorizare cu materiale. Valoarea totală a sponsorizărilor în bani, la nivelul județului Sibiu, este de aproximativ 800.000 de lei (730.000 de lei plătiți în moneda națională, iar restul în euro). Numărul de medici sponsorizați este de aproximativ 240, ceea ce duce la o sponsorizare medie de 3.300 de lei, în bani. Pe lângă aceste sponsorizări în bani, medicii din Sibiu au mai primit și așa-numitele ”sponsorizări mijloace materiale”, în dreptul cărora nu sunt trecute valori.

Pe lista primilor douăzeci de medici din județul Sibiu, care s-au bucurat de sponsorizări, anul trecut, mai apare și dr. Oana Vereș din Mediaș, specialitate diabet zaharat, nutriție și boli metabolice cu suma de 10 068 Lei.

Citește mai mult pe Turnul Sfatului

Banner EximTur