Acasă Revista Presei

Isteria Pokemon Go | Jocul care schimbă lumea ajunge şi în România

603

Isteria Pokemon Go a cuprins deja câteva continente, iar sute de milioane de oameni aleargă în fiecare zi ca să prindă monstruleţii virtuali. Aplicaţia este extrem de populară, dar a creat deja probleme grave. Au fost oameni jefuiţi şi adolescenţi care s-au rătăcit. O femeie a găsit în loc de figurina virtuală un cadavru.

Jocul Pokemon Go seamănă cu căutările de comori. Se instalează pe telefoane sau tablete care au GPS şi cameră video. Monştrii virtuali prind imediat viaţă şi invadează realitatea. S-ar putea ascunde în curtea vecinului tău, în frigiderul din bucătăria mamei sau într-o bancă.

Pokemon Go îţi dă posibilitatea să îmbini realitatea virtuală cu spaţiu în care te afli. Aplicaţia îţi permite să cauţi şi să explorezi locuri noi. Trebuie să găseşti pokemonii, acele persoanje pe care cu toţii le cunoaştem din anii 90.

Personajele au acaparat deja Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă. Jocul ar putea fi lansat în cel mult o săptămână şi în Europa. Nerăbdători însă mii de tineri au luat deja jocul de pe site-uri neautorizate.

Aplicaţiile descărcate de pe site-uri terţe pot conţine diverse riscuri de securitate. Poţi să dai acces unui terţ la datele tale personale, date de contact, mesaje”, spune Alexandra Gheorghe, specialist în securitate cibernetică.

Pokemon Go este cu siguranţă cea mai de succes aplicaţie de gaming în 2016, iar specialiştii susţin că firma producătoare va câştiga în următorii doi ani peste 130 de miliarde de dolari. Chiar dacă jocul este gratuit, cei care vor să avanseze rapid şi să prindă cât mai mulţi monstruleţi virtuali, trebuie să plătească. (Sursa Digi24)

Banner EximTur