Acasă Revista Presei

Schimbări RCA | Polițe valabile o lună, despăgubiri mai mici pentru victime

201

ASF a anuntat marti ca a aprobat si inaintat Parlamentului un nou proiect de lege RCA, ca urmare a integrarii observatiilor si propunerilor rezultate in urma dialogului derulat in cadrul grupului de lucru pe asigurari.

Proiectul ASF a integrat o propunere pe care asiguratorii insista de multa vreme si care vizeaza introducerea in lege a unor criterii generale de evaluare a despagubirilor solicitate pentru vatamari corporale.

Noutățile proiectului de lege RCA sunt:

Polita RCA se va putea incheia si pentru o perioada de o luna
Art. 4. – Incheierea contractului RCA
(1) Contractul RCA se incheie pe o perioada de la o luna la 12 luni, multiplu de o luna, in functie de optiunea asiguratului.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), contractul RCA se poate incheia pe o perioada mai mica de o luna in urmatoarele situatii:
a) pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in alte state membre pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in Romania, pe o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, dovedita cu documente justificative;
b) pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioada de maximum 30 de zile;
c) pentru vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie, pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile.

Polita RCA va putea fi suspendata
„Art. 5. (6) Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a incheiat un contract RCA pe perioada suspendarii dreptului de circulatie al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizarii vehiculului; in situatia producerii riscului pe perioada suspendarii contractului RCA, asiguratorul este obligat la plata despagubirii, acesta avand drept de regres impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului; procedura suspendarii se stabileste prin reglementari comune ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor si A.S.F”.

Citeste mai mult pe HotNews

Banner EximTur