Acasă Revista Presei

Greu de întrecut: Directorul Transgaz, 32.000 de euro net pe lună în 2015

1525

Petru Văduva, şeful Transgaz, compania-monopol de transport al gazelor naturale, rămâne unul dintre cei mai bine plătiţi executivi din energie, conducerea firmelor stra­te­gice de profil venind la pachet cu „mici“ averi lunare pentru directorii din domeniu.

Transgaz lucrează la marje nete şi operaţionale de invi­di­at, reuşind anul trecut să-şi păstreze rezultatele chiar şi în­tr-un mediu carac­terizat de scăderea cererii de gaze naturale.

Astfel, la venituri de 1,69 mld. lei, pro­fitul net al Transgaz s-a ridicat la 487,7 mi­lioane de lei, iar compa­nia a lucrat la o ulu­i­toare marjă a profitului ope­raţional (EBITDA – n.red.) de aproape 46%.

„Remuneraţia fixă lunară pentru directorul general (Petru Văduva – n.red.) este de 24.224 lei brut“, se arată în raportul anual al comitetului de no­minalizare şi remu­nerare pentru adminis­tra­torii şi di­rec­torul general al Transgaz. Practic, contul lui Petru Văduva este alimentat lunar cu circa 18.000 de lei.

Dar nu de aici vin marile câştiguri pentru şefii de com­panii din energie, ci din bonusurile pe care le primesc dacă îndeplinesc anumite criterii de performanţă.

În cazul lui Petru Văduva, bonusul a avut anul trecut o va­loare de 1,49 milioane de lei. Astfel, împreună cu com­ponenta fixă a salariului, şeful Transgaz a încasat în medie în fiecare lună din 2015 circa 32.000 de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Banner EximTur