Acasă Nova TV

Cine va fi viceprimarul Mediaşului ? Propunerile partidelor

1069

Luni se va alege noul viceprimar al municipiului de pe Târnava Mare, după ce Prefectura Sibiu a emis ordinul privind încetarea mandatului fostului liberal George Petrescu.

După toate probabilităţile, vor exista două propuneri, una din partea PNL care urmează să stabilească care dintre consilieri va candida, respectiv Ioan Lăzăroiu din partea Partidului Mişcarea Populară.

Primul proiect înscris pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna aprilie se referă la alegerea unui nou viceprimar pentru un mandat de mai puţin de două luni. Acesta va fi ales prin vot secret din rândul consilierilor.

Alegerea viceprimarului se va face cel mai probabil dintre un consilier PNL care urmează să fie desemnat şi Ioan Lăzăroiu din partea Partidului Mişcarea Populară.

Partidul Social Democrat şi Uniunea Democrată a Maghiarilor nu vor face nicio propunere pentru funcţia de viceprimar, iar independentul Ioan Petrariu şi consilierul UNPR Ioan Ciulea nu doresc nici ei să candideze pentru această funcţie.

Pentru alegerea viceprimarului este nevoie ca în sala de şedinţe să fie prezenţi 50%+1 din numărul consilierilor, cifră care ar putea crea probleme, în condiţiile în care la ultima şedinţă extraordinară au fost prezenţi doar cinci aleşi locali.

Banner EximTur