Acasă Revista Presei

Patru foști șefi Romgaz, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

2136
dosarul romgaz

Patru foști șefi Romgaz au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupție din Târgu Mureș au trimis în judecată patru foști șefi Romgaz, pentru abuz în serviciu, informează B1 TV. Este vorba despre Pantelimon Avram, la data faptei directorul sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz, Ioan Ștefan, la data faptei director tehnic, Emil Valentin Mincan, la data faptei șef Secție de producție, și Ioan Tiberiu Olaru, la data faptei șef Serviciu proiectare, funcții deținute în cadrul sucursalei Târgu Mureș a SNGN Romgaz.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”în primăvara anului 2014, inculpatul Avram Pantelimon împreună cu inculpații Mincan Emil Valentin, Ștefan Ioan și Olaru Ioan Tiberiu, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale Romgaz. Devierea conductelor era realizată în condițiile construirii unui cartier de locuințe pe raza orașului.

Acest lucru a fost posibil prin încălcarea, de către cei patru inculpați, a normelor legale privind disciplina financiară și în construcții, a legislației specifice din domeniul gazelor naturale și mai mult, fără să existe o justificare tehnico-economică”.

În acest fel, s-a creat un prejudiciu de peste 160.000 de lei.

”În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, se mai arată în comunicatul DNA.

Sursa: B1 TV

Banner EximTur