Acasă Revista Presei

Darea in plată trece de Senat | Plafon de 150 000 de euro și Prima Casă incluse

138

Plenul Senatului a votat luni in unanimitate proiectul Legii darii in plata, initiata de catre deputatul PNL Catalin Zamfir.

Senatorii au decis in urma dezbaterilor din plen includerea plafonului de 150.000 de euro al creditului luat pentru locuinta, dar au mentinut programul Prima Casa in lege, in ciuda avertismentelor venite din partea Ministerului Finantelor si BNR.

Daca acest program nu este exceptat, am fi in situatia in care ANAF ar executa 50% iar banca 50%, adica ceva imposibil. Se va compromite insusi scopul social al programului Prima Casa. Exista riscul ca Statul BNR

sa fie actionat in judecata la Tribunale internationale. Mai exista si riscul ca, din cauza unor perceptii negative si o posibila re-evaluare a agentiilor de rating, toate vor avea un impact direct asupra bugetului de stat. As dori sa fie mentionat si Raportul CE care atrage atentia asupra riscurilor„, a spus Enache Jiru, secretar de stat in Finante.

Inainte cu cateva zile de votul de ieri, Consiliul Patronatelor Bancare din Romania a trimis sentorilor o scrisoare deschisa in care subliniau riscurile aferente acestei legi.

Citește mai mult pe HotNews

Banner EximTur