Acasă Sibiu

Campanie de vaccinare a vulpilor contra rabiei | VEZI amănunte

187

În zona Mediaş va începe în luna aprilie o campanie de vaccinare a vulpilor contra rabiei.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin structurile sale specializate, de la nivel central şi teritorial, va desfăşura în perioada aprilie – iunie, campania de vaccinare antirabică a vulpilor de pe teritoriul României, prin distribuirea aeriană şi distribuirea manuală a momelilor vaccinale antirabice.

Rabia este o boală incurabilă, rezervorul principal de virus este reprezentat de vulpi. Metoda cea mai eficientă de profilaxie în această boală este vaccinarea vulpilor contra rabiei.
Momelile vor fi distribuite în zonele limitrofe localităților – momelile vaccinale vor fi distribuite manual de către gestionarii fondurilor de vânătoare împreună cu medici veterinari din cadrul DSVSAJ. În zonele din afara localităților – momelile vaccinale vor fi distribuite din avion de la mică altitudine.
Toți câni vor fi legați, sau ținuți închiși , timp de 14 zile de la anunțul declanșării campaniei de vaccinare, plimbarea în spații publice este permisă numai în lesă și cu botniță. Persoanele care găsesc animale moarte pe teritoriile supuse vaccinării, sunt obligate să lase neatinse și SĂ ANUNȚE IMEDIAT cel mai apropiat medic veterinar, administrația publică locală sau unitate vânătoare, în scopul prelevării cadavrelor.
Foto: radiocluj.ro
Banner EximTur