Acasă Sibiu

VIDEO Control la Shopping City Sibiu | Hainele de la Motor Jeans erau chinezării

620

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut joi o acțiune de control, acțiune care a vizat și magazinul Motor Jeans din Sibiu Shopping City, anunță Ora De Sibiu.

Acolo s-a descoperit că aceștia aduceau geci contrafăcute din China și le schimbau etichetele, iar apoi le vindeau ca produse originale ale brandului american.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat 115 geci contrafăcute, la vânzare valoare acestora fiind de aproximativ 35.000 de lei.

Hainele oferite spre comercializare erau etichetate cu marca brand-ului, însă la o verificare mai atentă s-a observat că etichetele erau aplicate cu adeziv peste locul unde inițial exista eticheta firmei producătoare a gecii, alta decât brandul care apărea la momentul verificării.

De asemenea, polițiștii au identificat o plasă cu etichete cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că urmau a fi folosite în eventualitatea în care cele aplicate cu adeziv se dezlipeau.

Pentru gecile identificate, reprezentanții societății nu au putut prezenta documente de proveniența, valoarea acestora la vânzare fiind de aproximativ 35.000 lei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere (art. 90 din Legea 84/1998 privind apărarea drepturilor asupra mărcilor și indicațiilor geografice), iar gecile au fost indisponibilizate pentru examinare și expertizare”, spune Luciana Lazăr, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Citește mai mult pe Ora De Sibiu

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here