Acasă Nova TV

Sute de carduri copiate la bancomatele BRD | Banii au fost extraşi din Republica Dominicană

913
DISTRIBUIȚI

Indivizi necunoscuţi au instalat, zilele trecute, la două bancomate BRD din Sibiu, dispozitive prin care au copiat date, iar apoi au extras bani din conturile a sute de persoane care au folosit cele două bancomate.

Banii au fost extraşi din Republica Dominicană, însă toţi cei care au fost păgubiţi îşi vor primi banii înapoi, după câteva zile de verificări.

Reprezentanţii BRD au blocat cardurile folosite la acele bancomate, le vor reface pe cheltuiala lor şi îi îndeamnă pe cei păgubiţi să meargă la banca la care au cardul şi să depună un refuz de plată.

La Biroul Crimă Organizată au fost înregistrate doar două plângeri pentru situaţia de la Sibiu.

Fraudele de tip skimming, cu copierea datelor cardului, au loc frecvent peste tot în lume şi este important ca oamenii să ştie că banii lor sunt protejaţi. Organizaţiile de carduri şi băncile au proceduri de rezolvare pentru acest tip de incidente, prin care fiecare persoană îşi recuperează banii. Persoane necunoscute au instalat recent la două ATM-uri din Sibiu (Kaufland şi Vasile Aron) dispozitive de « skimming », datele copiate fiind utilizate apoi la tranzacţii neautorizate făcute în străinătate„, spune Patric Popovici– director BRD Grup SIBIU.

Citeste articolul complet pe Tribuna

Banner EximTur