Acasă Revista Presei

Legea defăimării | Arma lui Dragnea împotriva generaţiei Facebook

332

Legea defăimării sociale reduce din libertatea de exprimare a presei şi îngrădeşte mediul online. Pentru a promova o asemenea lege, Liviu Dragnea a scornit un organism european, care, de fapt, este un ONG.

În plus, legea are un puternic potenţial de neconstituţionalitate pentru că dublează, practic, legislaţia aflată deja în vigoare.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu vrea să renunţe cu niciun chip la legea defăimării sociale, programată să fie adoptată, săptămâna viitoare, în Parlament, în ciuda unui potop de critici la adresa sa. Prin legea „demnităţii umane şi a toleranţei“, aşa cum a fost denumită pompos de iniţiator, Liviu Dragnea spune că vrea să pedepsească manifestările de ură şi intoleranţă faţă de anumite categorii sociale.

Societatea civilă spune că Dragnea urmăreşte, de fapt, să mai taie din elanul pe care l-au luat tinerii pe reţelele sociale.

„Defăimarea socială“, infracţiunea moşită de Dragnea, este definită ca „fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un anumit grup social“.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur