Acasă Nova TV

Copil de 4 ani din Blăjel, găsit de un poliţist rătăcind pe marginea DN 14 | VEZI amănunte

1083

Un copil în vârstă de 4 ani a fost găsit vineri pe marginea Drumului Național 14, de către un polițist care patrula pe Drumul Național 14 din județul Sibiu.

În timp ce se afla într-o patrulare de rutină pe Drumul Național 14, într-o parcare situată la aproximativ 3 km de ieșirea din localitatea Blăjel stre Mediaș,  un polițist din cadrul Postului de Poliție Bazna a observat pe marginea drumului un copil singur, care alerga dintr-o parte în alta, inclusiv pe partea carosabilă.

Băiețelul, în vârstă de 4 ani, era îmbrăcat sumar, îi era frig și nu putea oferi detalii despre părinți sau despre domiciliu. Polițistul a preluat copilul și l-a transportat la sediul Poliției Municipiului Mediaș unde au demarat activitățile specifice de identificare atât a sa, cât și a părinților. De asemenea, au fost sesizați și reprezentanții Direcției de Asistență și Protecție Socială a Copilului Mediaș.

În urma verificărilor efectuate, în scurt timp s-a reușit identificarea tutorelui legal, bunica minorului, domiciliată în localitatea Blăjel, la o distanță de aproximativ 6 km. față de locul unde a fost găsit copilul. Se pare că, în timp ce bunica era plecată să aducă lemne, copilul a fost lăsat în grija altor două minore, părăsind domiciliul fără știrea acestora.

După ce s-a întors acasa, bunica a observat lipsa copilului și a plecat în căutarea lui, dar fără să anunțe dispariția lui autorităților. Față de bunică, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale pentru nesupravegherea minorului.

Banner EximTur