Acasă Nova TV

Anchetă DSP Sibiu | Zeci de eprubete cu sânge au fost găsite pe DN 14B

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a început, luni, o anchetă, după ce zeci de eprubete cu un lichid roşu despre care se presupune a fi sânge au fost descoprite, în noaptea de duminică spre luni, de un trecător, pe Drumul Naţional 14B.

Primele verificări făcute de inspectorii de sănătatea publică în cazul eprubetelor cu sânge aruncate pe DN 14, în apropiere de Mediaş, scot la iveală o situaţie mult mai gravă. Aproximativ trei kilograme de deşeuri medicale, considerate periculoase, au fost găsite în apropierea eprubetelor aruncate, după ce s-a săpat în sol.

Descoperirea a fost făcută de inspectorii DSP Sibiu, care au mers, împreună cu reprezentanţii Primăriei Blăjel, ai Poliţiei Locale şi ai Gărzii de Mediu Sibiu, în zona unde au fost gasite primele eprubete, anunță Știri De Sibiu.

Eprubetele cu sânge descoprite, în noaptea de duminică spre luni, de un trecător, pe Drumul Naţional 14, par să fi fost puse acolo în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol, arată DSP Sibiu.

Potrivit unui comunicat transmis de DSP Sibiu, pe Drumul Naţional 14 B, între Mediaş şi Blăjel, „s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte”.

eprubete blajel 2

Acestea se pare că au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui„, arată DSP.

Conform sursei citate, au fost recoltate probe în recipiente adecvate pentu deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării.

Sursa: MediaFax

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here