Acasă Sibiu

TRAGIC Accident pe DN 1 | Trei morți din cauza unui TIR cu șofer beat

1484

Trei persoane au murit pe loc, iar alte două au ajuns la spital, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit violent de un TIR, într-o curbă de pe DN1, din localitatea Apoldu de Sus. Persoanele din microbuz se întorceau acasă din Italia, pentru vacanța de sărbători.

Microbuzul în care se aflau oamenii şi care era încărcat cu daruri pentru cei dragi a fost izbit violent de un TIR. Coliziunea s-a produs pe DN1, la Apoldu de Sus, tronsonul pe unde traficul este deviat după închiderea autostrăzii Sălişte-Cunţa,

TIR-ul era încărcat cu legume şi era condus de un orădean în vârstă de 45 de ani, anunță Turnul Sfatului. Acesta a intrat pe contrasens, într-o curbă la dreapta și a lovit în plin microbuzul. Vizibilitatea era redusă, cu cod galben de ceaţă, iar carosabilul era alunecos, acoperit cu mâzgă, astfel că șoferii nu au mai putut frâna. Şoferul TIR-ului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul ansamblului TIR avea o alcoolemie de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, explică insp. pr. Marius Cuciorovschi, de la Serviciul Rutier Sibiu.

Accident DN 1 - 2Poliţiştii spun că şoferul era atât de băut, că nu mai ştia nici de unde vine. Deşi se afla pe sensul de mers Sibiu-Sebeş, le-a declarat anchetatorilor că se întorcea din Franţa şi mergea la Bucureşti. A recunoscut că a băut trei pahare de vin, dar susţinea că a consumat alcool în urmă cu două zile. Poliţiştii l-au transportat la Spitalul Judeţean, pentru prelevarea de probe biologice. Cel mai probabil, şoferul va fi reţinut în acest dosar.

Accident DN 1În urma coliziunii, alte două femei, cu vârste între 50 şi 60 de ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe. “Au fost aduse două paciente din accident rutier, ambele politraumatizate, cu plăgi scalpate la nivelul scalpului şi multiple escoriaţii pe restul corpului. Momentan, starea lor este bună, pacientele sunt amândouă prezente, stabile hemodinamic şi respirator”, spune medical UPU Diana Dendrinos.

Traficul pe DN1 a fost blocat total, mai bine de trei ore. Este al nouălea accident petrecut pe acest tronson, după ce autostrada a fost închisă pentru reparaţii.

Foto: Turnul Sfatului

Banner EximTur