Acasă Revista Presei

Timbrul de mediu va fi transformat în impozit anual | VEZI detaliile

650
noua taxă auto

Timbrul de mediu pentru autovehicule va fi transformat în impozit anual, care va fi plătit eşalonat pe durata de utilizare a maşinii şi va creşte de la un an la altul, potrivit unui proiect sprijinut de toate partidele parlamentare şi consultat de Profit.ro.

Astfel, suma finală de plată nu va mai fi calculată cu un coeficient de reducere, ci va fi ajustată în creştere cu un coeficient a cărui valoare va creşte în fiecare an în care maşina funcţionează şi poluează, arată Profit.ro.

Timbrul de mediu este calculat în prezent în funcţie de nivelul emisiilor de dioxid de carbon, dar cu o cotă de reducere cu atât mai mare cu cât maşina este mai veche. Iar asta pentru că se presupune că o maşină veche, deşi poluează mai mult decât una noup, ea va fi utilizată pe o perioadă mai scurtă şi va polua mai puţin timp.

Noul sistem de taxare, pregătit de parlamentari, menţine regula conform căreia suma de plată este calculată în raport cu emisiile de noxe, dar elimină posibilitatea de acordare a unei reduceri. Mai mult, timbrul de mediu, care la acest moment este plătit o singură dată în anumite cazuri va fi transformat într-un impozit anual, pe care proprietarii de maşini vor fi obligaţi să îl plătească în fiecare an, odată cu taxele şi impozitele locale.

Citeste mai mult pe Adevărul

Banner EximTur