Acasă Revista Presei

Semne bune | Salariul minim creşte anul viitor la 1250 Lei

323

Reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi cei ai Guvernului au ajuns la o înţelegere în privinţa salariului minim. Acesta va creşte la 1.250 de lei de la 1 mai.

Negocieri privind majorarea salariului minim pe economie au avut loc ieri, iar sindicaliştii au plecat nervoşi după cele cinci ore de discuţii. Sperau ca Guvernul să fie de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie. Guvernul a venit însă cu o altă variantă – creşterea salariul minim de la 1 mai. Până atunci ar urma să se facă un studiu de impact, pentru a vedea efectele financiar-bugetare ale măsurii.

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicatele sunt de acord, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a precizat că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare marţi dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim va rămâne la 1.050 de lei.

Decizia finală va fi luată mâine în şedinţa de Guvern.

Banner EximTur