Acasă Revista Presei

Proiect de lege | Închisoare până la 5 ani pentru modificarea kilometrajului mașinilor

293
Impozit pe venit

O initiativa legislativa depusa la Parlament de un grup de parlamentari liberali prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 5 ani pentru inselaciunea savarsita in legatura cu date sau caracteristici ale vehiculelor, adica schimbarea kilometrajului acestora. Proiectul de lege completeaza Codul Penal cu infractiunea de „inselaciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”, pedepsita cu inchisoare de la 2 la 5 ani, anunta Mediafax.

Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se intelege: elementele de identificare, provenienta, modificarile si interventiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparatiilor si accidentelor rutiere in care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infractiune independent de diligenta depusa de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului„, se arata in proiectul de lege.

Initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca urmaresc descurajarea tranzactiilor cu vehicule ale caror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale si, in consecinta, cresterea sigurantei pe drumurile publice. „In aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranta circulatiei, in timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel inselat„, sustin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Dobos, Florin Alexe, Virgil Guran si Erland Cocei.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz. (hotnews.ro)

Banner EximTur