Acasă Sibiu

Poliţia Economică caută marfă contrafăcută | VEZI amănunte

609

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu desfăşoară pe parcursul acestei zile acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comercializării de produse şi mărfuri contrafăcute sau falsificate.

În prezent, activităţile sunt în derulare atât în municipiul Sibiu cât şi alte localităţi din judeţ, fiind vizate zonele de risc pretabile comercializării de astfel de mărfuri.

Din activitate derulată pe parcul acestui an de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu a rezultat faptul că afacerile cu produse contrafăcute/falsificate aduc venituri semnificative pentru traficanţii acestor mărfuri.

Până în prezent, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu fost înregistrate 31 de dosare de contrafacere de produse, au fost identificaţi şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 10 persoane suspecte, au fost soluţionate 42 de dosare penale privind infracţiuni de contrafacere, din care pentru cinci s-au emis referate de terminare a urmăririi penale şi ulterior, 3 rechizitorii întocmite de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost indisponibilizate produse şi mărfuri în valoare de peste 250.000 lei, pentru care titularii de drepturi s-au constituit parte civilă în procesul penal, reprezentând produse textile (îmbrăcăminte sau încălţăminte purtând logo-urile unor firme de renume), produse cosmetice (în special, parfumuri), produse electrocasnice şi ţigarete.

ACTUALIZARE:

În urma activităţilor desfăşurate până la ora 1500, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au constatat mai multe abateri, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale şi înregistrat un dosar penal. Astfel:

Angajaţii şi administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau produse textile, respectiv cămăşi ale unui brand cunoscut fără a putea pune la dispoziţie documente legale de provenienţă şi de conformitate. În acest caz, s-a dispus indisponibilizarea a 102 articole de îmbrăcăminte (cămăşi), cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare (Legea nr. 84/1998). Prejudiciul estimat până în prezent, reprezentând constituirea de parte civilă a titularilor de drepturi, este de aproximativ 15.000 euro.

Poliţiştii au identificat produse viticole (vinuri) care nu prezentau caracteristici conform normelor legale, dispunându-se luarea de probe şi contraprobe pentru examinarea în cadrul laboratoarelor specifice pentru determinarea componenţei lichidului îmbuteliat. Până la stabilirea conţinutului băuturilor a fost indisponibilizată cantitatea de 900 litri de băutură produsă de 5 societăţi comerciale din România.

Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu şi reprezentanţii instituţiilor cu drept de aplicare al legii, respectiv: O.P.C., D.S.V., Direcţia Agricolă şi Garda de Mediu, în valoare totală de 19.500 lei.

Acţiunile poliţiştilor continuă.

Banner EximTur