Acasă Nova TV

Masă rotundă şi program artistic de Ziua Naţională organizate de Gheorghe Roman | VIDEO

612

Deputatul Gheorghe Roman şi Asociaţia Istoricilor din municipiul Mediaş au organizat şi anul acesta de 1 Decembrie, un simpozion dedicat Marii Uniri de la 1918.

Totodată la Grădina de vară Traube peste 500 persoane au participat la un program artistic susţinut de mai multe ansambluri de muzică populară din Mediaş şi zonă.

Ca şi în anii anteriori, Ziua naţională a României a fost marcată şi la Centrul Cultural Casa Schuller, acolo unde a avut loc o masă rotundă având ca temă semnificaţia actului unirii de la 1 Decembrie 1918. Evenimentul a fost organizat de către deputatul Gheorghe Roman şi Asociaţia Istoricilor din municipiul Mediaş. Invitaţii printre care s-au numărat istorici, consilieri locali dar şi alţi oameni interesaţi, au vorbit despre importanţa actului unirii de acum 97 ani, dar şi despre consecinţele acestuia. Parlamentarul medieşean a oferit apoi steguleţe tricolore în centrul istoric al oraşului.

În jurul amiezii a avut loc la Grădina de vară Traube un program artistic la care au participat peste 500 de persoane. Atmosfera a fost întreţinută de mai multe ansambluri de muzică populară din Mediaş şi zonă.

Banner EximTur