Acasă Revista Presei

Regulile pentru obținerea permisului auto se schimbă din 5 octombrie

656
proba nou la permisul de conducere 1024x776

Candidatii respinsi la proba practica a examinarii pentru obtinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiti sa sustina din nou proba teoretica, avand la dispozitie un an pentru a-si lua proba practica, informeaza avocatnet.ro.

Inainte de a incerca din nou sa treaca proba practica, candidatii trebuie sa mai urmeze cel putin 6 ore de conducere practica. Prevederile apar intr-un act normativ publicat in luna august in Monitorul Oficial.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august si va intra in vigoare in data de 5 octombrie.

Avocatnet.ro informeaza ca, din acest act normativ reiese ca persoanele care sunt admise la proba teoretica a examinarii pentru obtinerea permisului auto vor putea sa sustina proba practica de mai multe ori, in cazul in care o pica. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, candidatii vor trebui sa plateasca taxa de examinare si sa faca cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica. In prezent, pentru a obtine permisul, cei care sunt respinsi la proba practica trebuie sa dea din nou ambele probe.

Citeste mai mult pe HotNews

Banner EximTur