Acasă Sibiu

Prostituţia de la CITO Mediaş | Mizeria ascunsă sub preş de instituţiile statului

1097

Scandalul sexual de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţionala (CITO) Medias, apărut în urma descinderilor procurorilor DIICOT Sibiu, care au cerut arestarea unei infirmiere pentru că a traficat ani de zile mai multe fete din centru, scoate la iveală pasivitatea instituţiilor statului faţă de tinerii cu dizabilităţi fără familii, care îşi continuă viaţa în centre instituţionalizate.

Centrul în care au crescut, CITO Dumbăveni, a “favorizat astfel de comportamente” deviante iar statul român nu le oferă copiilor ajunşi la maturitate niciun suport pentru a-şi putea crea o viaţă independentă, atrage atenţia Maria Stănescu, cea care a condus CITO Mediaş până în decembrie 2014.

Maria StanescuFosta directoare a centrului spune că, atât infirmiera arestată la cererea DIICOT, Grancia Eva- angajată şi asistă a CITO Medias, cât şi victimele sale, tinere pe care le-a obligat ani de zile să se prostitueze, au crescut în fostul Centrul de Plasament de la Dumbăveni, unde au fost găzduiţi până în 2007 sute de tineri cu dizabilităţi grave.

“Au venit aici şi cea mai mare problemă a creat-o aceasta d-ra Eva Grancea. Adica era cea mai isteaţă, cea mai descurcăreaţă şi, după parerea mea, cea care nu avea nevoie să stea într-o institutie de stat pentru ca s-ar fi putut descurca şi singura”, mai spune Stănescu.

Citeste articolul complet pe Stiri De Sibiu

Banner EximTur