Acasă Revista Presei

Legea Rezerviștilor a ajuns la Președintele Iohannis | VEZI condiții

171

Orice roman cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani poate sa devina rezervist militar pe baza de voluntariat. Adica, sa fie instruit si platit ca un soldat profesionist si chemat atunci cand armata romana are nevoie de serviciile lui.

Legea rezervistilor voluntari a fost trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Cam asa ar putea arata o mica parte din instructia unui rezervist voluntar. Timp de 15 zile pe an vor merge la o unitate militara unde vor invata sa traga cu arma, sa actioneze organizat alaturi de alti camarazi si sa invete tactica militara. Dupa aceasta perioada, vor incheia un contract pe 4 ani de zile cu MApN.

Legea rezervistilor voluntari are ca obiective asigurarea unei rezerve de cadre pentru Armata Romana si pregatirea lor. Doritorii vor fi selectionati de Ministerul Apararii si trimisi in functie de competentele profesionale la o unitate militara.

Odata ce au facut cursul si sunt pregatiti vor fi chemati daca este nevoie de ei, in urmatorii 4 ani pentru a participa la aplicatii militare, actiuni sau chiar misiuni. Rezervistii nu pot refuza, iar legea ii asigura ca angajatorul nu ii va da afara pentru ca nu are voie.

O alta obligatie este aceea de a anunta cu 48 de ore inainte de a pleca din localitatea de domiciul centrul de recrutare. Asa, armata stie in permanenta unde se afla rezervistii cand au nevoie de ei. La plusuri se numara partea financiara.

Vezi mai mult pe Știrile ProTv / Foto: revista.forter.ro

Banner EximTur