Acasă Sibiu

Drumul județean Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș va fi rezolvat de Consiliul Județean

598

Pe modelul Sibiu – Agnita sau Dumbrăveni – Curciu, trei sunt drumurile județene pentru care Consiliul Județean Sibiu va elabora proiecte în vederea obținerii de finanțare europeană pe noul Program Operațional Regional 2014 – 2020.

Cele trei drumuri sunt DJ 106B A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Soroștin – Țapu, DJ 107B Păuca – Alămor – Mândra – Slimnic, respectiv DJ 141 Mediaș – Moșna – Pelișor – Bârghiș.

În total, cele trei drumuri au o lungime de aproximativ 95 de km, iar sumele necesar de investit pentru modernizarea acestora sunt de aproximativ 65 de milioane de euro, după cum rezultă din studiile de fezabilitate întocmite. Odată aceste studii aprobate, reprezentanții CJ Sibiu vor depune proiectele pentru obținerea finanțării europene. Din experiența POR 2007 – 2013, cel puțin două din drumurile propuse spre modernizare de autoritățile județene vor și primi finanțare europeană.

Drumul județean care leagă Mediașul de Bârghiș, via Moșna și Pelișor este al doilea cel mai costisitor drum de reabilitat din acest proiect. Drumul are o lungime de 24,3 km, iar numărul de poduri care trebuie reconstruite pe traseu este de cinci. Studiul de fezabilitate pentru modernizarea acestui drum a fost realizat de Beta Cops SRL, firma care a realizat documentația și pentru modernizarea Sibiu – Agnita.

Pentru modernizarea acestui drum, timpul necesar execuției este estimat la minim 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Citește mai mult pe Turnul Sfatului

Banner EximTur