Acasă Revista Presei

Din Olanda natală, lângă Sibiu | E paradis pentru fermieri

523

Agnes Jansen a plecat din Olanda pentru a se transforma într-o „țărancă” în Transilvania. Termenul e folosit chiar de olandeză pe pagina sa de Facebook, unde își promovează și noul stil de viață și afacerea – o fermă bio în Sărata, județul Sibiu.

După ce a studiat agricultura organică în Olanda, a ajuns în Transilvania în urmă cu opt ani, după care s-a decis să se stabilească aici și să își facă propria fermă – un lucru la care mulți dintre sătenii din jurul ei au renunțat. Agnes Jansen spune însă că România e un paradis pentru agricultori și că țara noastră importă multe produse care ar putea fi cultivate la noi.

„In Olanda aveam 250 metri patrati langa casa. Romania are pamanturi foarte bune si e pacat sa nu lucram pamantul. Romania face mult import de legume si fructe, in loc sa cultive. I-as sfatui pe agricultorii de aici sa ramana in Romania, sa nu plece din tara, si sa faceti o microferma sau o afacere proprie, sa aiba initiative. Si un pic de rabdare, trebuie si rabdare. E paradis Romania. Paradis pentru agricultura.”

Agnes este fericita ca face in fiecare zi ce-i place. Vrea sa isi extinda afacerea, insa ar trebui sa se asocieze si cu alti tarani romani, care deocamdata sunt reticenti la astfel de idei.

Sursa articol: Stirile ProTv

Banner EximTur