Acasă Nova TV

MECEFF 2015 şi-a deschis porţile | 48 filme în 6 zile

303

Mediaşul a intrat în lumea filmului.

Timp de şase zile vor fi prezentate 48 de producţii de excepţie din ţările participante la ediţia din acest an a Mediaş Central European Film Festival. Tema din acest an este ,,Primul război mondial’’, astfel că pe lângă secțiunea competitivă, va fi prezentată selecție de capodopere cinematografice din patrimoniul universal dedicate comemorării centenarului Primului Război Mondial.

MECEFF 2015 îşi deschide oficial porţile în prezenţa unor invitaţi din Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi ţara invitată special, Franţa. Conferinţa de deschidere a festivalului a avut loc la Centrul de Urbanism si Incubator de Afaceri pentru IMM-uri, de pe strada Nicolae Iorga numărul 2.

Tema ediţiei din acest an a Mediaş Central European Film Festival este ,,Primul război mondial’’.

Pe lângă cele 48 filme care vor fi prezentate în timpul festivalului, vor avea loc şi o serie de manifestări culturale conexe, patru colocvii susținute de specialiști de talie europeană, trei expoziții de fotografie și afișe pe tema Marelui Război, dar şi un concept multimedia original: READ & SCREEN, în cadrul căruia spectatorii vor avea ocazia să asculte mari actori români aducând la viaţă fragmente sugestive, din literatura română şi universală, legate de Primul Război Mondial, în timp ce pe pereţii din jurul lor sunt proiectate imagini şi filme despre război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.