Acasă Nova TV

O parte din terenurile Vitrometan scoase la licitaţie | Pagină neagră în istoria industrială a Mediaşului

613

La începutul săptămânii viitoare se va scrie o nouă pagină neagră în istoria industrială şi economică a Mediaşului.

O parte dintre terenurile Vitrometan vor fi scoase la licitaţie în contul datoriei pe care societatea le are către furnizorul de gaze naturale şi care au dus la închiderea definitivă a fabricii şi disponibilizarea muncitorilor.

În luna mai societatea Vitrometan şi-a închis porţile şi a disponibilizat colectiv angajaţii. Cauza principala a fost sistarea gazului metan din cauza datoriilor acumulate, fapt ce a dus la oprirea definitivă a cuptorului de sticlă. La începutul săptămânii viitoare, o parte dintre terenurile societăţii vor fi scoase la licitaţie de către furnizorul de gaze naturale, care le-a ipotecat în vederea recuperării datoriilor de peste 2 milioane de lei.

Max Monibi, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii spune că se vând doar o parte din terenuri şi că se doreşte ca societatea să intre în insolvenţă, cerere respinsă de Tribunalul Sibiu, iar în prezent pe rol este recursul.

Licitația programată din 18 august ar putea însemna a treia vânzare pe bucăţi a societăţii, după cea de acum cincisprezece ani atunci când acţionariatul german a vândut terenul ocupat de secţia de producţie cristal companiei care operează lanțul de magazine Penny, respectiv în urmă cu trei ani, atunci când au mai fost vândute încă 1,4 hectare din terenul fabricii.

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here