Acasă Revista Presei

Noua LEGE a ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI | Japcă pentru poprietar

801

Noul proiect de lege privind asociaţiile de locatari stipulează amenzi pentru proprietarii care-şi inundă din neglijenţă vecinii, însă nu oferă o modalitate concretă de despăgubire.

De asemenea, rău-platnicii la întreţinere pot tergiversa luni bune procesul în instanţă, iar costurile sunt acoperite de vecinii corecţi

Ministerul Dezvoltării a lansat în dezbatere publică un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari care, pe lângă chestiuni tehnice ce ţin, spre exemplu, de modul de calcul al întreţinerii, reglementează şi aspecte mai sensibile: de la drepturile şi obligaţiile locatarilor până la mici modele de conduită civică. Ca noutate, proiectul de lege aduce amenzi pentru proprietarii neglijenţi sau cu mai puţin bun-simţ.

oferta ecco

Noul proiect de lege stipulează că un datornic poate fi dat în judecată abia după trei luni de neplată.

O amendă de la 5.000 la 10.000 de lei pot plăti şi proprietarii sau chiriaşii care, spre exemplu, din proprie iniţiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau îşi închid balconul, întrucât aceste „infracţiuni “ se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietăţii comune de către proprietari“.

Citeste mai mult Adevarul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here