Acasă Revista Presei

DUPA DECIZIA CURŢII SUPREME | Cât rezistă sistemul medical fără plicuri?

157

Decizia Curţii Supreme, prin care medicilor li se interzice să primească orice fel de atenţii de la pacienţii trataţi în sistemul public, pune în pericol funcţionarea sistemului de sănătate.

„Medicii vor pleca pe capete, lehamitea din sistem va atinge cote maxime, iar pacienţii nu vor mai fi trataţi corespunzător”, afirmă specialiştii.

O decizie luată recent de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, publicată la sfârşitul săptămânii trecute în Monitorul Oficial, prin care medicilor din sistemul public li se interzice să mai primească şpagă de la pacienţi, a stârnit numeroase controverse. Cadrele medicale, nemulţumite că sunt asimilate funcţionarilor publici, susţin că decizia judecătorilor nu face altceva decât să îngroaşe rândurile doctorilor care vor alege calea străinătăţii, văduvind sistemul sanitar de stat.

Scandalizaţi de hotărârea Curţii Supreme sunt inclusiv reprezentanţii pacienţilor, care se tem că, în doar câteva zile, atitudinea medicilor, şi aşa nemulţumiţi de nivelul salarial şi de condiţiile din spitale, se va înrăutăţi, în detrimentul bolnavului şi sunt de părere că judecătorii nu s-au gândit şi la consecinţe atunci când au elaborat textul legii.

Citeste mai mult pe Adevarul

Banner EximTur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here