Acasă Nova TV

Șefii Transgaz primesc iPhone6 Plus. ”Șefișorii” – Samsung Galaxy Note4. Pălmașii rămân la Nokia

876

Un sfert de milion de lei, fără TVA, este suma pe care conducerea societății de stat Transgaz a alocat-o pentru achiziționarea a 360 de telefoane mobile, scrie Turnul Sfatului.

40 dintre acestea sunt telefoane ”de top”: iPhone6 Plus, iPhone6 și Samsung Galaxy Note 4, cu prețuri care pornesc de la 3.000 de lei bucata.
Cele 360 de telefoane mobile pe care compania de transport a gazelor naturale intenționează să le cumpere printr-o licitație programată pentru a doua zi a lunii iulie sunt împărțite în șase categorii. Pentru fiecare categorie, reprezentanții Transgaz au redactat o serie de specificații tehnice care corespund câte unui singur model de telefon mobil. Astfel, modelul denumit de cei de la Transgaz T1 și din care se dorește achiziționarea a cinci bucăți corespunde aparatelor iPhone6 Plus, cu 16 Gb de memorie. Prețul acestor telefoane este de aproximativ 3.600 de lei, conform ofertelor ce pot fi găsite pe diferite site-uri de profil. Tot din gama produselor Apple, cei de la Transgaz cer alte 30 de modele iPhone 6 (preț de pornire 3.000 de lei). Lista telefoanelor de top pe care și le doresc cei de la Transgaz este completată de alte cinci aparate Samsung Galaxy Note 4, cu o memorie de 32 de Gb și cu prețuri care fluctuează în jurul sumei de 2.800 de lei.

Pentru ”șefișori” merge și Samsung

Dacă șefii cei mari ai societății cu sediul în Mediaș își doresc în special iPhone, pentru angajații de pe palierele inferioare ”merg” și telefoanele produse de Samsung. În cadrul licitației lansată zilele acestea, mai sunt prevăzute a fi achiziționate 50 de telefoane Samsung Galaxy S5, al căror preț este de aproximativ 1.900 de lei, precum și 70 de aparate Samsung Galaxy S III (preț de pornire, aproximativ 1.100 de lei).

Pălmașii n-au nevoie de telefoane deștepte

Cea mai mare cantitate de telefoane prevăzute a fi cumpărate în cursul acestei veri numără 200 de aparate. Specificațiile trecute în caietul de sarcini în dreptul acestor modele corespund telefoanelor Nokia 208, pe care dacă îl veți căuta pe site-urile de profil îl veți găsi descris ca fiind ”potrivit pentru un al doilea telefon”. Acest tip de telefoane nu face parte din categoria smartphone-urilor, dar acceptă cartelele micro-SIM, specifice telefoanelor de ultimă generație. Prețul pentru un Nokia 208 pornește de la 200 de lei pe bucată.

Fără huse n-ar fi făcut nicio treabă

Și pentru ca societatea să ofere șefilor și ”șefișorilor” tot confortul în utilizarea noilor telefoane, caietul de sarcini prevede și achiziționarea de huse pentru fiecare tip de mobil, mai puțin pentru cele 200 de aparate Nokia. Specificațiile tehnice redactate pentru huse cer ca acestea să fie (în cazul iPhone-urilor) din piele ecologică la exterior și cu ramă interioară din policarbonat, de exemplu. De asemenea, trebuie să aibă ”sistem inovator «swipe to answer», care permite preluarea sau respingerea apelurilor cu husa închisă”. În fine, tot în cadrul acestei licitații, cei de la Transgaz vor mai achiziționa și 100 de încărcătoare auto pentru telefoanele achiziționate.

În așteptare

Turnul Sfatului a transmis o solicitare societății Transgaz, pentru a afla cum și cui vor fi împărțite telefoanele mobile de un sfert de milion de lei. Telefoane care nu trebuie să fie codate, după cum se arată în caietul de sarcini. ”Având în vedere că Transgaz deține în flotă SIM-uri de la diferiți furnizori de telefonie mobilă, toate telefoanele mobile vor fi libere de rețea. Nu se acceptă telefoane provenite dintr-o rețea de telefonie mobilă și resoftate”, se arată în documentația de atribuire publicată de Transgaz. Termenul de garanție solicitat pentru aparate este de cel puțin 12 luni, iar livrarea acestora să fie făcută în termen de 15 zile de la constituirea garanției de bună execuție.

Sursa: Turnul Sfatului

Banner EximTur